Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldeleség

2011.04.28

 

Zöldeleség

 

Ha a Gould amandina hozzászokott,akkor igen sok zöldeleséget elfogyaszt.Ez nagyon fontos a fiókák nevelésekor!

Szinte csak zöldeleséggel tudunk annyi vitamint,ásványi anyagot bevinni a Gouldok szervezetébe,amennyire szükségük van.

Ezenkívül a legtöbb növény tartalmazza az egészség fentartásához szükséges hatóanyagokat.

 

A legjobb zöldeledel a tyukhúr,gyenge gyermekláncfű,friss fű illetve gabona hajtások.Bevált módszer ,hogy erdei földbe fűmagot vetünk és cserépben a madarak elé tesszük.Ilyenkor nem csak a füvet eszik,de a földböl is csipegetnek.

A sok mikroorganizmus fontos,különösen a fiókák nevelésekor.A téli honapokban gyakran nem tudunk elég zöldfélét biztosítani a szabadból.Ilyenkor búzából,zabból,stb. cserépben nevelhetünk fiatal növényeket,melyek 10-15 cm-re visszavágva és a kivánt maghoz keverve etetünk.Természetesen ezeket a zöldségeket egész évben etethetjük.

Tavasztól őszig a természetben is találhatunk Gouldjainknak csemegét,külömböző félérett és érett kalászokat bugákat.

További lehetőség,ha magunk vetünk fénymagot,kölesfélét stb.április végén,május elején. A sorok közötti távolság 20 cm legyen, és az erősebb töveket 5-10 cm távolságra hagyjuk egymástól.A félérett kalászokat le is lehet fagyasztani,így télen is biztosíthatjuk a félérett kölesfélét,és a fénymagot.A gyümölcsfélék nem nagyon érdeklik a gouldokat.

A zöldeleségek és a gyümölcsök etetésénél fontos, hogy azok vegyszermentesek legyenek!!!

 

Szerencsénkre a mai világban az üzletekben szinte egész évben belehet szerezni a friss ropogós salátát,amiről tapasztalatból mondhatom imádják madarak.Természetesen nagyon fontos,hogy hogyan adjuk kedvenceinknek